שוברים מיתוסים בנוגע לאלרגיה עונתית
אלרגיה עונתית אמנם חולפת, אך עד שזה קורה היא עלולה לגרום לא מעט חוסר נוחות ולפגוע באיכות החיים. חושבים שאתם יודעים הכל על אלרגיה? זמן לשבור כמה מיתוסים
באופן מפתיע מגפת הקורונה הביאה איתה לפחות יתרון אחד מבחינת אלרגיות עונתיות, המוכרות בשם "קדחת השחת" – הסגרים הכריחו אותנו להישאר בבית וצמצמו לא מעט את החשיפה לאלרגנים, בוודאי עבור מי ששומר על הכללים לצמצום החשיפה לאלרגנים בבית. עכשיו, כשהחיים מתחילים לחזור לאט לשגרה המוכרת, כדאי לחזור ולהיזכר כיצד ניתן לצמצם את החשיפה עד כמה שניתן כדי לסבול כמה שפחות מתסמיני האלרגיה.
אלרגיות עונתיות – מה זה אומר?
התעטשויות, גירוי באף, גירוי בעיניים, אף נוזל, גרון מגורה, בעיות במערכת הנשימה ואפילו אסטמה הם חלק ממגוון רחב של תסמינים, רובם נשימתיים המאפיינים אלרגיות עונתיות. אלרגיה עונתית מתחילה מתגובת יתר של מערכת החיסון, שמזהה גורמים בלתי מזיקים כעוינים, למשל אבקנים, אבק, אבקת פריחה או קשקשי בעלי חיים ובתגובה מתחילה להפריש היסטמין ונוצרת תגובה דלקתית, שבאה לידי ביטוי בתסמינים כמו אלה שהזכרנו.
אלרגיה והתסמינים שלה יכולים להשפיע מהותית על איכות החיים וחשוב לדעת כיצד ניתן לצמצם חשיפה לאלרגנים לסייע בצמצום תסמיני האלרגיה. כדי שתיהנו מקיץ נעים ככל האפשר עם כמה שפחות תסמינים, אספנו כמה מיתוסים מקובלים בנוגע לאלרגיה ו- ובכן, נפצנו אותם כדי שאתם תוכלו ליהנות למרות האלרגיה:
מיתוס ראשון: בבית אנחנו מוגנים מאלרגנים
הממ, לא. כלומר, למרבה הצער התשובה היא שאינכם מוגנים בבית, בוודאי לא כמו שאתם חושבים. אם הבית מאוורר, וחשוב שיהיה, אבקנים נכנסים דרך הפתחים השונים – חלונות ודלתות. אז מה עושים? מאווררים בשעות בהן תחזיות ריכוז האבקנים נמוכה (רוב העיתונים וארי החדשות מציינים רמות ריכוז אבקנים לפי שעות). בנוסף משתמשים במערכת מיזוג אוויר עם פילטרים מתאימים ודואגים לנקות אותם אחת לחודש, או לפחות אחת לתקופה – זה יצמצם מהותית חשיפה.
מיתוס שני: בבוקר ובערב עם ההקלה בחום רמת ריכוז האבקנים באוויר יורדת
מתנצלים, אבל שוב התשובה שלילית. אמנם בעונות החמות נעים יותר בערב, אבל זה לא אומר שריכוז האבקנים נמוך יותר, בצער זה לרוב להפך, ריכוז האלרגנים דווקא נוטה לעלות בערב ואינו קשור למידות החום. אבל שווה להמשיך ולהתעדכן יומיום ולתכנן, אם אפשר, את הפעילות בהתאם.
מיתוס שלישי: אלרגנים לא נדבקים לבגדים ולשיער
אופסי, הם כן. למרבה הצער אלרגנים, כמו פרוות בעלי חיים, אבק, ואבקות מהצומח עלולים להידבק לסיבי בגדים, שיער ואפילו לעור הגוף. כאמצעי מניעה, כדאי לסגור תמיד את דלתות ארון הבגדים כדי למנוע מאלרגנים להידבק לבגדים. רצוי גם להחליף בגדים ולהתקלח ברגע שחוזרים הביתה. אגב, תקופות האלרגיה אינן תקופה טובה לייבש את הכביסה בחוץ, ייבשו אותה בבית כדי לצמצם אפשרות לחשיפה.
מיתוס רביעי: חיות מחמד לא נושאות אלרגנים
קצת לא נעים לסמן את חיות המחמד האהובות שלנו כנשאיות אלרגנים, אבל זה המצב. אם אנחנו תופסים אלרגנים, רק תחשבו כמה פוטנציאל יש בפרווה. גם אם אינכם אלרגיים לפרוות חיית המחמד, הפרווה שלהם עלולה לשאת אלרגנים כמו אבק, אבקנים, פריחה וכדומה ואז כל ליטוף הוא ריכוז של אלרגנים בכינון ישיר. לכן, הגבילו אם אפשר את המגעים עם חיות המחמד שלכם לאזורים מסוימים ומנעו, עד כמה שניתן, כניסה שלהן לחדר השינה וגם עליה על רהיטים מרופדים אליהם הם יכולים להעביר את האלרגנים ולגרום לכם להחרפת תסמינים.
מיתוס חמישי: אפשר להשתמש בכל מוצר שנמכר ללא מרשם
לא מדויק, לא כל תכשיר ללא מרשם יפעל טוב עבורכם משום שזה מאוד אינדיבידואלי. לכן חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל או עם רוקח בית המרקחת. אם בחרתם באפשרות השנייה חשוב לספר לרוקח על כל האלרגיות שלכם, כל תרופה או תוסף שאתם לוקחים ולשאול על הוראות הנטילה המדויקות ולהקפיד לעקוב אחריהן.
גם השנה יש להניח שלא נוכל להימנע מהתעטשויות, אבל היי בדיוק למצבים האלה מיועדים מגוון מוצרי קלינקס, שמבטיחים שתהיו מוכנים להתמודד עם כל מצב ביותר נוחות.
*המידע המפורט אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. הסתמכות על המידע המוצג הנה באחריות המשתמש בלבד.