שהפריחה לא תשאיר אתכם בבית: 6 טיפים להתמודדות עם אלרגיות באביב
תחילת האביב, מזג האוויר נפלא, הפריחה בעיצומה ואחרי שנה של סגרים, המרחבים מחכים לנו, אבל איתם גם האלרגיה. איך להקל על השהות בחוץ גם בזמן אלרגיה עונתית? הפרטים כאן
מובן מאליו שבחודשי האביב והקיץ, כל מה שאנחנו רוצים לעשות זה לצאת החוצה וליהנות מהשמש וכל מה שיש לה להציע, בוודאי אחרי שנה שלמה של סגרים חוזרים ונשנים. אבל עבור מי שסובל מקדחת השחת, או קדחת האביב ובאנגלית allergic rhinitis או Hay Fever, השהייה בחוץ יכולה להיות מתסכלת ולעיתים כמעט בלתי אפשרית.
אלרגיות עונתיות, כמו קדחת השחת, נגרמות מאבק, פריחה ואבקנים הנישאים באוויר בעיקר בעונות הפריחה, שהן לרוב עונות המעבר אבל לא רק זה תלוי בפריחה אליה אנחנו אלרגיים. את החומרים האלה, הנקראים אלרגנים, הגוף מזהה כגורם שלילי ומתחיל לייצר היסטמין וכך נוצרת אלרגיה שתסמיניה שונים וממוקדים לרוב בעיניים, האף ומערכת הנשימה. ספקטרום התסמינים רחב ונע בין תסמינים קלים (כמו התעטשויות או אף נוזל) או חמורים יותר כמו שיעול או התקף אסטמה.
מה עושים עם האלרגיה? 6 הטיפים היעילים לשהייה בחוץ
הדרך הטובה ביותר היא כמובן להימנע מכל מגע עם אלרגנים ויש לא מעט אנשים שמתמודדים עם אלרגיה שחושבים פעמיים לפני כל יציאה מחשש מפני הסתכנות בהופעת תסמיני האלרגיה. זו אמנם בחירה אישית, אולם הישארות מוחלטת בבית היא כמעט בלתי אפשרית והניסיון לאטום השפעות חיצוניות אינו בלתי חדיר. לכן, דרך טובה להתמודד עם האלרגיה, מלבד כמובן ייעוץ רפואי והתנהלות נכונה בבית, היא לאמץ דפוסי חיים שיצמצמו את החשיפה לאלרגנים גם בחוץ.
הטיפים היעילים של Kleenex בשיתוף פעולה עם Allergy UK הם קלים ליישום ונועדו לסייע בצמצום רמות החשיפה לאלרגנים, כדי לאפשר לכם למצוא את שביל הזהב לצאת וליהנות ממזג האוויר והמרחבים תוך שליטה במצב האלרגיה.
6 הטיפים של Kleenex בשיתוף עם Allergy UK לצמצום החשיפה לאלרגנים ביציאה החוצה ומזעור התסמינים:
טיפ 1: הכינו את ארון התרופות מראש
כיום מוצעים לא מעט מוצרים ללא מרשם רופא שנועדו לסייע למנוע מראש תסמינים של קדחת השחת ותכשירים לטיפול בתסמינים עם הופעתם. טיפול מוקדם בתכשירים המיועדים להפחית דלקות באף, כמו ספריי לאף עם סטרואידים נגד קדחת השחת, עשוי לצמצם תסמינים עתידיים. מוצרים המכילים אנטי-היסטמינים יכולים למנוע עיניים מגרדות או יבשות ואף מנוזל. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל או רוקח בבית המרקחת, אולם שימוש מותאם בתכשירים שונים, חלקם אף הומיאופתים, יכול להפוך את השהייה בחוץ הקיץ להרבה יותר נעימה.
טיפ 2: אביזרים ולבוש הם קו הגנה חיוני
אלרגנים, כלומר אבקה, אבקנים, קשקשת של בעלי חיים וכדומה, נישאים ברוח ולכן נמצאים בכל מקום וקשה להימנע מהם. לכן אביזרים הם קו הגנה מצוין, למשל משקפי שמש מלאים מגנים משמעותית על העיניים, כובע רחב שוליים יגן על הפנים והשיער. גם מסכת פנים, למרות שכבר אין חובה כרגע לחבוש אותן בחוץ, הן קו הגנה טוב ואחרי שנה של קורונה, אף אחד לא יסתכל עליכם מוזר אם תמשיכו לצאת עם מסיכות פנים.
טיפ 3: מרחו קרם לחסום אלרגנים לפני היציאה החוצה
קרם למריחה סביב הנחיריים שחוסם את כניסת האלרגנים דרך האף לגוף לא פעם יכול לסייע לסובלים מקדחת השחת, משום שהוא יוצר מעין "מחסום" לכניסת אבקות מהצמחייה, קשקשים, ואבק. חוץ מזה, הקשיבו לגוף שלכם, לרוב בגוף שלכם יגיב מיד לחשיפה לאלרגן וזה אומר שאם אתם מתחילים להרגיש לא נוח, אתם כנראה בקרבת אלרגן ואם ניתן, כדאי התרחק.
טיפ 4: תזמון - בחרו את הזמן המיטבי כדי לצאת החוצה
לרוב, ספירת האבקות מהצמחייה גבוהה יותר בימים חמים ויבשים – והכלל אומר שהריכוז עולה בערבים ולפנות בוקר, ללא קשר למידות החום. אם תבדקו את התחזיות של רמות האבקות לפני שתצאו החוצה, תדעו באיזה שעות להימנע מיציאה ואיך להתכונן יותר טוב ולהתאים את זמני היציאה לזמנים בהם ריכוז האלרגנים נמוך יחסית.
טיפ 5: לשמור גם ברכב
אנחנו נמצאים לא מעט ברכב ולכן כדאי לשים לב גם אליו – מומלץ לנהוג / לנסוע בחלונות סגורים, להקפיד על שימוש במערכת המיזוג על פילטר פנימי ולפני עונות המעבר גם לדאוג לניקוי הפילטר. כדאי לשאול במוסך אם יש פילטר מותאם לרכב, זה מסייע. גם שמירה על הניקיון הפנימי של הרכב תסייע בצמצום החשיפה לאלרגנים.
טיפ 6: כשחוזרים הביתה מחליפים בגדים ומתקלחים
מה שהיה בחוץ נשאר בחוץ הוא כלל נהדר ולכן מומלץ להשאיר את כל מה שאפשר בכניסה לבית, להחליף בגדים, להתקלח ולחפוף ראש מיד כשמגיעים הביתה כדי לצמצם את החשיפה למינימום גם בבית ולטיפים נוספים בבית לחצו כאן.
*המידע המפורט אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. הסתמכות על המידע המוצג הנה באחריות המשתמש בלבד.