כללי האצבע לעטייה נכונה של מסכה​

חמשת כללי האצבע לעטייה נכונה של מסכת הפנים

כדי שלא תצטרכו להתאמץ ולזכור כיצד חובשים נכון את מסכת הפנים, הכנו עבורכם את המדריך שימושי לחבישה נכונה של המסכה – פשוט להדפיס ולתלות על המקרר

ההנחיות החדשות שמאפשרות לא לעטות מסכות פנים במרחבים פתוחים והירידה הדרמטית בתחלואה עם הצלחת מבצע החיסונים בישראל עשויות להשאיר לא מעט אנשים מבולבלים לגבי מה צריך או לא צריך לעשות. לכן החלטנו לעשות סדר כדי שנשמור על כולנו כמה שאפשר יותר בריאים.

בשנה האחרונה כולם כמעט התרגלו להיות עם המסכה כמעט בכל מקום מלבד הבית. עכשיו, עם ההקלות נחבוש אותן פחות, אבל זה לא אומר שנפרדים מהן לשלום. חבישת מסכות בחללים ציבוריים וסגורים עדיין בגדר חובה עד להודעה חדשה בנושא מטעם משרד הבריאות. לכן, המסכות עדיין כאן כדי להישאר ואפשר לקוות שאם כולם יקפידו לשמור על ההנחיות, הן יוסיפו להיעלם בהדרגה.

דווקא בשל ההקלות, חשוב לוודא שאנחנו עוטים את המסכות בצורה מיטבית. אחרי הכול, כפי שגורמי הבריאות השונים מספרים לנו כבר יותר משנה - כדי שמסכות הפנים ימלאו את תפקידן ביעילות, יש לעטות ולהסיר אותן בצורה נכונה ולשלב את השימוש בהן עם היגיינה אישית טובה (כן, גם משטיפות הידיים המרובות אנחנו לא נפרדים).

איך עוטים את המסכה, מתאימים אותה ומסירים אותה בצורה נכונה? ארגנו עבורכם מדריך שימושי עם חמישה כללי אצבע שקל לזכור וגם ליישם.

כללי האצבע של שימוש נכון ומיטבי במסכת פנים:

  • שלב 1: עוד לפני חבישת המסכה – חשוב להתאים

    בואו נודה שאנחנו בכלל לא חושבים על רגע חבישת המסכה וזה כבר די אוטומטי. אבל לפי דעת המומחים זהו שלב חיוני שיש לתת לו תשומת לב. הנה 3 הנקודות החשובות:

    o התאמה אישית: לכל אחד יש מסכת פנים שהוא מעדיף בהתאם לקריטריונים שלו, לכן לא כל מסכה מומלצת תהיה נוחה וחשוב להתאים לפי ההעדפות האישיות. יש לבחור בין מסכה רב-פעמית לחד-פעמית - לשאלה מה עדיף, התשובה היא קודם כל מסכה ולא משנה איזו כל עוד היא יעילה. מחקרים מראים שזה חיוני שלמסכה יהיו כמה שכבות כי זה מגביר את יעילות הסינון, וחשוב לזכור זאת בעת בחירת המסכה. כדאי לדעת שישנם מחקרים שטוענים שלאורך השימוש מסכת רב פעמיות מאבדות מיעילותן. חשוב שהמסכה תספק הגנה מקסימלית ותהיה נוחה לחבישה לאורך זמן. אם הרצועות גדולות מדי ניתן לשקול מסכות שנסגרות בקשירה, או להשתמש בתפסן מאחורי הראש, שגם מקל על הלחץ מאחורי האוזניים שלא מעט אנשים סובלים ממנו.

    o לשטוף ידיים לפני חבישת המסכה כדי לצמצם את פוטנציאל העברת החיידקים: תמיד צריך לשטוף ידיים היטב לפני שנוגעים במסכה, אחרת אנחנו עלולים לשאוף חיידקים שנמצאים על הידיים. אם אתם בחוץ ולא יכולים לשטוף ידיים, השתמשו בנוזל חיטוי ידיים המכיל לפחות 70% אלכוהול.

    o לעטות על הצד הנכון: כדאי גם לוודא שחובשים את המסכה בצד הנכון. הכלל הוא שהצד עם הצבע, או הצד עם הצבע המודגש יותר, צריך לפנות החוצה. במסכות החד פעמיות של קלינקס, זהו הצד השחור עם הלוגו הבולט בצד השמאלי העליון.

  • שלב 2: התאמת מסכת הפנים

    אמנם רובנו לא מקדישים תשומת לב להתאמת המסכה וחבל משום שזהו שלב חשוב. ישנה שיטה לעשות זאת ולמרבה המזל היא פשוטה:

    o כיסוי מלא של הפה והאף: המסכה חייבת לגמרי לכסות את הפה והאף כדי להפחית את תפוצת החיידקים ולהגן עלינו ועל הסובבים אותנו. רוב האנשים שואפים ונושפים דרך האף ולא דרך הפה, וזה אומר שאם המסכה לא מכסה את האף, זה כאילו שלא חובשים מסכה.

    o בודקים את המסכה מכסה בצורה אפקטיבית: הכלל הוא שהמסכה צריכה להיצמד לפנים. אנשי רפואה ממליצים שנסובב את הראש קדימה ואחורה, לצדדים, מעלה ומטה, כדי לוודא שהמסכה נשארת צמודה לפנים בכל הכיוונים. כדי להימנע ממבטים מוזרים מעוברי אורח, מומלץ לעשות את זה לפני שיוצאים מהבית!

  • שלב 3: בזמן חבישת המסכה

    o מומלץ שלא לדעת בחלקי המסכה שמכסים את האף והפה כי הם עשויים להיות נגועים בנגיף.

    o חייבים להחליף את המסכה אם היא נעשית לחה, כיון שמסכות מאבדות מיעילותן כשהן רטובות. הקיץ הישראלי הוא חם ולרוב לח ואלה תנאים אידיאליים להצטברות של לחות בתוך המסכה, יש לשים לב לזה במיוחד ואולי להוסיף לתיק עוד 2-3 מסכות, רק לכל מקרה.

    o ניתן לשפר את יעילות המסכה על ידי הוספת שכבה נוספת. מחקר חדש נותן אינדיקציה שהוספת ממחטות פנים כמו קלינקס יכולה להועיל מאוד. זהו גם טריק מאוד שימושי למנוע אדים במשקפיים. אם מקפלים את הטישו בצורה אופקית בין הפנים והקצה העליון של המסכה, הטישו יספוג את הבל הנשימה במקום עדשות המשקפיים.

  • שלב 4: שמירה על היגיינה אישית

    כידוע, חבישת מסכה היא רק אמצעי אחד שעוזר לצמצם את הפצת נגיף הקורונה. יש עוד כמה דפוסי התנהגות בתחום ההיגיינה האישית, שיש להיות מודעים אליהם בעת חבישת מסכה מחוץ לבית.

    o זה לא ממש מפתיע, אבל חבישת מסכה לא באה במקום ריחוק חברתי. יש להשתדל לשמור על מרחק של 2 מטר מאנשים אחרים כל הזמן גם אם חובשים מסכה.

    o ולמרות שקשה יותר לשמוע מה שאנשים אומרים כשהם חובשים מסכה, לא מומלץ להוריד את המסכה בזמן שיחה. מחקר חדש מרמז שניהול שיחה עם מישהו עלול להפיץ יותר מהנגיף מאשר שיעול, כך שחשוב במיוחד להמשיך לעטות את המסכה.

  • שלב 5: הסרת מסכת הפנים

    הלוואי ופשוט אפשר היה להסיר את המסכה ולתקוע אותה בכיס, אבל זה ממש לא מולץ, מה כן?

    o יש לגעת במסכה באותן רצועות שנגעתם בהן בעת חבישתה.

    o יש להשתמש בג'ל לחיטוי ידיים עם לפחות 70% אלכוהול או לשטוף ידיים עם מים וסבון למשך לפחות 20 שניות, לפני הסרת המסכה ואחרי הסרתה.

    o לבסוף, ארזו את המסכה בשקית פלסטיק נקייה, ואז במקרה של מסכה חד פעמית, זרקו אותה לפח ובמקרה של מסכה רב פעמית - לכביסה.

    חלק מההנחיות האלה קלות יותר מאחרות, אבל כולן שוות בחשיבותן. אבל אחרי כמעט שנה של הגבלות ושינויי התנהגות, תמיד שווה להתעדכן ולבדוק את עצמנו. בכל מקרה, אם תקראו את הרשימה הזאת לפני צאתכם מהבית, זה יהפוך במהרה להרגל.

    *המידע המפורט אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. הסתמכות על המידע המוצג הנה באחריות המשתמש בלבד.

איך המוצרים שלנו יכולים לעזור?

Products washlets image

מוצרים לפנים

כולנו נפלנו קורבן לטפטופים מאיימים של מרק, קטשופ או רוטב על פנינו המקסימים, ואכן, הממחטות והמגבונים שלנו מעולים בהסרת המטרד הזה מחייך. אבל החלטנו לקחת את מוצרי הפנים שלנו צעד אחד קדימה ותכננו אותם כך, שיועילו גם בסילוק אלרגנים מהפנים או יכסו לחלוטין את האף והפה כדי למנוע התפשטות נגיפים.

Products washlets image

מוצרים לידיים

עבור רובנו, הידיים הן האיבר השימושי ביותר ליצירת מגע. הן נהדרות כשצריך לאחוז, לתפוס, לגעת ולהעביר דברים, אבל זה גם אומר שהן נוטות לצבור לכלוך וחיידקים. וזה בסדר, כל עוד מוכנים לזה. למרבה המזל, אנחנו שומרים עליך (או יותר נכון, על הידיים שלך) עם מגוון מגבונים, מגבות, ג'לים וממחטות שיעזרו לך להישאר ללא רבב.

Products_Toilet paper roll

מוצרים לאף

אף סולד או נשרי, ארוך או קצר, לא משנה איזו צורה יש לו, לכולנו יש אותו. ולפעמים האף שלנו פשוט צריך קצת יחס אוהב, במיוחד כשזה מגיע להתעטשויות, ניגובים וקינוחים. יחס אוהב שמגיע ממחטות רכות, מנחמות ואמינות, שנוצרו מתוך מחשבה על הנוחות שלך בחיי היומיום.